Permite-mi să-ți împărtășesc câteva lucruri despre jurnalismul sportiv. Jurnalismul sportiv se întâmplă să fie o formă de scriere care raportează corect toate aspectele legate de activitățile, subiectele și competițiile sportive. Jurnalismul sportiv și-a făcut apariția la începutul anilor 1800, când a fost complet orientat către clasele sociale superioare, ca mai apoi să facă tranziția și să devină o parte integrantă a activității de știri care interesa pe toată lumea. Există ziare, reviste și canale dedicate sportului. Popularitatea tuturor tipurilor de sport a crescut datorită mass-media și s-a transformat într-o afacere imensă. Astăzi există atât de multe publicații dedicate în întregime sportului. Apetitul pentru sport a dus, de fapt, la apariția unor publicații precum Sports Illustrated și a unor canale TV precum ESPN. Există destul de multe tipuri diferite de jurnalism sportiv, care sunt disponibile în acest moment. Datorită tehnologiei moderne și, de asemenea, grație internetului, nu prea mai sunt multe lucruri din lumea sportului pe care să nu le știi. Bloggerii sportivi au început și ei să prezinte din ce în ce mai multe lucruri pe internet, așa că în acest moment, prin intermediul internetului, deja depășim limitele jurnalismului sportiv.

Sportul a fost întotdeauna o parte esențială a vieții noastre. Chiar și în lumea aglomerată de astăzi, oamenii se uită de fiecare dată la secțiunea de sport din reviste și ziare, fiindcă mereu este ceva care să îi intereseze. Sportul se bucură zilnic de un număr mare de spectatori și de suporteri. Mulți oameni stau lipiți de smartphone-uri în timpul campionatelor de fotbal, baschet și handbal sau la turneele de tenis, fie pentru a verifica în mod constant scorul, fie pentru a urmări meciurile. Datorită tehnologiei moderne, putem urmări evoluția echipelor noastre preferate. În plus, sportul a ajutat și la dezvoltarea unor industrii conexe, care a dus la crearea unor companii importante ce activează pe piața sportivă.

Sports Journalism

Pe de altă parte, aș dori să subliniez că pot există prea multe informații, unele nefiind importante deși sunt prezentate drept unele interesante. Când primești tot felul de informații inutile la orice oră din zi și din noapte, acest lucru ar putea duce la multe situații incomode pe care ți-ai dori să le eviți. Mai ales dacă sunt prezentate în cadrul unor buletine sportive pe diverse canale competente. Este vorba despre respectul arătat telespectatorilor.  Aplicațiile ar trebui să știe când să trimită notificări și când să nu le trimită. Evoluția rețelelor sociale și a știrilor sportive a schimbat mult societatea în care trăim. Dacă o privești la nivel de afaceri, a creat milioane de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că a oferit o sursă financiară constantă pentru mulți oameni.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont și de faptul că totuși mai  sunt lucruri care trebuie corectate. Trebuie să le controlăm mai bine și nu ar trebui să lăsăm mass-media sportivă să scape de sub control, precum alte forme ale mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here