Smart Camp Infospeed 44

Smart Camp Infospeed 44

Smart Camp Infospeed 44 – Inovatie si creativitate
23-28 aprilie 2017
Clasele I – V
Bran Moeciu  – Pensiunea Niculina

„Oamenii mari m-au sfatuit sa le las incolo de desene cu serpi boa, fie intregi, fie spintecati, si sa-mi vad mai degraba de geografie, istorie, de aritmetica si de gramatica. Asa s-a facut ca am parasit, la varsta de 6 ani, o stralucita cariera de pictor. Nereusita cu desenul meu numarul 1 si cu desenul meu numarul 2 imi taiase orice curaj. Oamenii mari nu pricep singuri nimic, niciodata, si e obositor pentru copii sa le tot dea intr-una lamuriri.Astfel ca a trebuit sa-mi aleg alta meserie si am invatat sa conduc avioane. Am zburat mai pretutindeni in lume. Iar geografia, ce e drept, mi-a fost de mare ajutor. Puteam,dintr-o data, sa deosebesc China de Arizona. Lucru foarte folositor, daca te-ai ratacit in timpul noptii. Asa ca eu, de-a lungul vietii mele, am avut o sumedenie de legaturi cu o sumedenie de oameni seriosi. Mi-am petrecut multa vreme printre oamenii mari. I-am cunoscut foarte indeaproape. Ceea ce nu mi-a prea imbunatatit parerea despre ei.Cand intalneam pe cate cineva, care-mi parea mai dezghetat la minte, il puneam la incercare cu ajutorul desenului meu numarul 1, de care niciodata nu m-am despartit.Voiam sa stiu daca avea o minte intr-adevar patrunzatoare. Numai ca raspunsul era mereu acelasi: „E o palarie”. Atunci eu nu-i mai pomeneam nimic de serpii boa, nici  de padurile virgine, nici de stele. Cautam sa fiu pe intelesul lui. Stateam cu el de vorba despre bridge, despre golf, despre politica si despre cravate. Iar el era incantat ca facuse cunostinta cu un om atat de asezat.”
fragment din Micul Print

Ai observat ca nu mai desenează cu aceeași placere, nu se mai joacă la fel de mult. (doar dacă e vorba de jocuri pe calculator).
În timp creativitatea copiilor scade foarte mult. Dacă totuși ar fi o soluție ca jocul să fie integrat în învățare și în viața de zi cu zi  ?
Creativitatea este o abilitate mai mult decat vitala în aceste vremuri.

In acest Smart Camp participantii invata notiunile de baza ale creativitatii si tehnici prin care sa rezolve situatii dificile.
Notiuni:
– ce este creativitatea
– ce este inovatia
– ce este inspiratia
– ce este imaginatia si pasii prin care pot declansa constient un proces creativ pentru a genera o idee noua.
Tehnici:

– tehnica stimulării aleatorii
– brainstorming
– cele 6 pălării gânditoare
– generarea unei idei respectând etapele procesuui creativ

Training-urile sunt concepute pe 2 directii:
– intelegerea notiunilor de baza
– insusirea tehnicilor de creativitate.
In completare, participantii isi vor antrena atentia si concentrarea pe termen scurt si mediu plus viteza de procesare a informatiei, sa- si consolideze stilul de invatare.

In cadrul Smart Camp-ului copiii vor participa la:
– gimnastica speciala de respiratie si exercitii fizice dimineata
– gimnastica speciala de respiratie si relaxare seara
– training creativitate + antrenament atentie si concentrare
– aplicatii si jocuri
– excursii
– foc de tabara, karaoke, petreceri
– sesiuni foto personalizate
– ateliere desen si creatie
– filme educationale
– concursuri de fotografii si filme creative

Participantii sunt impartiti in 2 grupe, fiecare grupa lucrand cu un trainer specializat.
Pentru informatii – 0756.016633 – office@infospeed.ro (Alexandru Bordea)

 

Inapoi la pagina smart camp