CD Concentrare Mentala

Produse pentru adulti

Comenzi telefonice și informații
0756 016 633

CD Concentrare Mentala

50lei

Ritmurile binaurale constituie o revoluție în neuroștiință.

Efectele sunt uimitoare deoarece se pot induce electronic cele patru pattern-uri de funcționare ale undelor cerebrale: beta (13-100 Hz), alpha (8-12 Hz), theta (8-4 Hz), delta (4-1 Hz). Aceste pattern-uri se pot observa pe un EEG (Electroencefalograf).

Starea alpha este starea propice învațării, mintea este liniștită, iar creativitatea se simte la ea acasă. Se formează căi neuronale noi care asigură apariția și dezvoltarea ideilor inovatoare .

De asemenea, concentrare și atenția în starea alpha sunt necesare în procesul învățării, deoarece ele sunt strâns legate de citirea și memorarea creativă.

Categorie:

Descrierea produsului

CD-ul de concentrare mentală folosește tehnologia binaural beat, în fiecare ureche se induce câte un ton sinusoidal De exemplu, 400 Hz- în urechea stângă și 410 Hz- în urechea dreaptă. Deși urechea nu percepe cei 10 Hz, acest al treilea ton ia naștere în nucleii olivari din creier, iar răspunsul creierului este ceea ce în engleză se numește ,,entrainment”. Creierul intră în starea alpha pentru că tinde să echilibreze cele 2 tonuri.

Albumul are 2 componente:

  1. Ritmurile binaurale
  2. Muzică specială ce îndeplinește 2 condiții:
    • ritm constant pentru o stimulare celebrala
    • o componență emoțională ce nu depășește nivelul de bază (nu distrage atenția de la studiu)