Know-how international, acum la dispozitia ta.
Bine ati venit
Infospeed, lansat in 2002 de către Alexandru Bordea, este un program din domeniul educației permanente și al
dezvoltării abilitaților de învățare pe toata durata vietii (lifelong learning).
Rezultate cuantificabile pe termen scurt, mediu si lung.
62 ani de experienta cumulata in domeniul invatarii.
Programe customizate pentru orice nivel.
Newsletter
Vrei sa fii la curent cu ultimele informatii despre invatare ?
Clubul Infospeed
Inscrie-te in Club si vei primi acces la articole si video-uri din cadrul cursurilor.
Testimoniale
Noutati

Joaca si jocul nu sunt acelasi lucru, efectele sunt diferite.

Nu imi vine sa cred ca de mai bine de 10 ani dezvolt programe…
Articole utile
De unde stii daca copilul tau invata la scoala ?

De multe ori nu stim la ce nivel este copilul nostru, cu ajutorul acestor parametri de baza putem afla foarte repede.
Invatarea Avansata - adevarata invatare

Care este cea mai eficienta forma de invatare ? Cea care abordeaza holistic tot procesul (Cine – personalitate, Cum – minte, Metoda -parte aplicativa)
Citirea rapida - noul mod de a citi orice

In secolul vitezei timpul a devenit foarte important. Citirea rapida a devenit citirea obisnuita datorita volumului mare de informatii si atitudinii fata de informatie.
De unde stii daca copilul tau invata ?
Sunt multi parinti care au copii la scoala si nu stiu daca copilul lor invata. Uneori nu este de ajuns parerea doamnei invatatoare sau a doamnei diriginte.
Cum ar fi sa avem o serie de parametri clari cu care sa aflam imediat daca copilul nostru este la nivelul clasei in care se afla ? Acesti exista si sunt:
- Parametrii pro si Contra Informatie
- Modul de operare
- Curba de efort mental
- Relatia cu profesorii si colegii
- Nivelul de comunicare
I.Parametrii Pro si Contra informatie sunt niste indicatori care se aseamana cu termometrele, ei iau pulsul in ceea ce priveste „starea” psihica a elevului.
Parametri pro informatie:
- Interesul
- Curiozitatea
In prima etapa a scolii , clasele I – IV interesul si curiozitatea trebuie sa fie la un nivel cat mai inalt daca discutam pentru o scala de la 1 la 5, 1 insemnand minim si 5 maxim, sr trebui sa fie minim 4 cel putin pana in clasa a III a. Aici conteaza foarte mult cum gestioneaza atmosfera in clasa doamna invatatoare. Conform invatarii accelerate ea trebuie sa dezvolte un mediu social pozitiv in care elevii sa se simta bine, sa fie incurajati si sa nu le fie frica daca gresesc.
Parametrii Contra Informatie sunt:
- Oboseala
- Plictiseala
- Stress-ul
- Rejectia
Ei pot avansa in timp pe o scala de la 1 la 5, 1 insemnand un minim si 5 maxim. Cand depasesc 3 unitati trebuie luate masuri.
Cel mai periculos parametru este rejectia pentru ca daca elevul ramane mai mult de 6 luni in aceasta stare tinde sa devina refractar pe termen lung.
II. Modul de operare este baza stilului de invatare. Este bine ca atunci cand un elev incepe o activitate sa o si termine. In clasele mici aceasta deprindere nu este inca formata, recomandam ca pana la jumatatea clasei a III a sa fie definita 100 %.
III. Curba de efort mental
Pana sa intre in contact cu efortul mental elevii se intalnesc cu efortul fizic. Zona creierului care gestioneaza efortul fizic este aceeasi cu cea care gestioneaza efortul mental. Daca elevul nu se obisnuieste si nu stie cum sa gestioneze efortul fizic sustinut ii va fi foarte greu sa-l gestioneze pe cel mental.
IV. Relatia cu profesorii si colegii – SQ
Se discuta tot mai mult in ultimul timp despre inteligenta sociala si importanta ei. Practic asta ar trebui scoala sa le antreneze cel mai mult. La baza oricarei relatii sta personalitatea fiecaruia si modul in care comunica.
Problema este ca elevii trec de la spatiul de joaca (clasa pregatitoare, a I a, a II a) brusc la un cadru serios in care trebuie sa raspunda la diferite sarcini. Nivelul personal nu poate fi valorizat foarte mult, se urmareste dinamica fiecaruia in cadrul grupului.
Pentru ca elevii petrec mai mult timp la scoala, scoala devine mediu de hranire pentru ei si acolo vor invata cum sa-si dezvolte abilitatile de socializare.
V. Nivelul de comunicare
Despre comunicare exista din nou foarte multe carti si materiale.
Comunicarea in secolul XXI in scoli se face in 2 cazuri:
- Cand nu le convine ceva
- Cand vor ceva
Ambele contexte nu sunt incurajatoare. Problema este ca se exerseaza o comunicare la nivel mental si mintea, in cele mai multe cazuri opereaza dintr-un spatiu competitiv.
Daca toti parametri sunt complexi si mai greu de evaluat putem oricand sa observam daca copilul nostru se duce cu drag la scoala si daca este fericit acolo. Pe fundamentele unei stari emotionale pozitive se pot construi repede abilitati de invatare noi.
Pentru o evaluare a copilului tau poti accesa- www.infospeed.ro/evaluare
Invatarea Avansata – adevarata invatare
In plina era informationala vrem sa stim care este cel mai eficient tip de invatare .
Raspunsul este simplu si concis – Invatarea Avansata.
Ce presupune ea si de ce este cea mai eficienta ?
Pentru ca implica intregul mediu de invatare, fiinta in complexitatea ei si ultimele descoperiri in materie de neuro stiinta.
Invatarea avansata este constituita din:
1. Invatarea sinergica ce se face prin definire personala. Inainte sa invatam orice informatii, tehnici sau abilitati este bine sa ne cunoastem cat mai bine si asta se face punand multe intrebari despre noi:
– Ce ne place ?
– Ce ne inspira ?
– Ce ne motiveaza ?
O mare contributie are aici si decoperirea misiunii personale sau calatoria eroului – Hero’ s Journey.
Acest domeniu continua pe toate durata vietii si se incadreaza la Life Long Learning. Cu cat este inceput mai devreme si facut mai profund cu atat bazele sunt mai solide.
2. Invatare accelerata se face prin studierea mintii umane, a mecanismelor ei si adaptarea tehnicilor de invatare conform informatiilor descoperite. Lozanov a avut mult succes cu invatarea limbilor straine exact datorita acestui fapt.
Aici gasim concepte de baza cum sunt Harta mentala, moduri de operare, etapele invatarii accelerate, etc.
Stiind in ce consta fenomenul invatarii stim si cum sa-l gestionam.
3. Invatarea rapida este cea mai practica din cele 3, cea mai aplicativa.
Ea include citirea rapida, memorarea creativa si invatarea rapida. Aici intalnim tehnici si informatii care ne ajuta sa procesam, sa fixam si sa aplicam informatia mai repede.
Parteneri
Cativa dintre partenerii cu care am colaborat de-a lungul anilor









Portofoliu
De-a lungul activitatii noastre au participat cursanti din urmatoarele companii, institutii si scoli :









































